Η Ιστορία μας

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στο Casa Moazzo Suites & Apartments μετατρέπουμε
τη διαμονή σας σε μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών.

Σκοπός μας ο συνδυασμός μιας luxury διαμονής, με όλες τις ανέσεις, σ’ ένα full rebuilded κτήριο με ρίζες στη ενετική περιόδο της Κρήτης. Διαμονή που θα επιτρέψει στον φιλοξενούμενο μας να νιώσει κομμάτι της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, να μυηθεί στην ιστορία, λαογραφία τους, να γνωρίσει ανθρώπους, συνήθειες, να γευθεί την τοπική κουζίνα που είναι κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Όραμα μας οι φιλοξενούμενοι να γίνουν φίλοι μας. Οι εμπειρίες τους να σχηματίσουν την ανάγκη τους να επιστρέφουν.

ρεθυμνο ξενοδοχειο - Casa Moazzo Suites & Apartments Rethymno

Πως άρχισαν όλα...

Στον καιρό της Ενετοκρατίας στην Κρήτη (1210-1646) ανάμεσα στις οικογένειες Βενετών ευγενών που ήρθαν στο Ρέθυμνο και τελικά παρέμειναν και ενσωματώθηκαν στην τοπική κοινωνία, ήταν και κάποιοι απο την σημαντική ποκογένεια των Moazzo ή Muazzo. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν στην Βενετία δρόμοι και γέφυρες με το όνομα αυτό.

Στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το Casamoazzo ( που θα πει : Το σπίτι του Moazzo ), υπήρχαν τα μέγαρα , οι αυλές και οι στάβλοι της οικογένειας , απο τα οποία έχει σωθεί μόνο το ενετικό θύρωμα που βλέπουμε στην είσοδο του ξενοδοχείου, ένα αληθινό έργο τέχνης!

Τα χρόνια πέρασαν και στο Ρέθυμνο των αρχών του αιώνα , ο Θεμιστοκλής Μοάτσος γιατρός και διευθυντής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ,απόγονος της σπουδαίας οικογένειας , χτίζει το 1917 το νεοκλασικό κτίριο που βλέπουμε σήμερα στην θέση του παλιού μεγάρου, για να ζήσει με την αγαπημένη του Μαρία και το μοναχογιό τους Δημήτριο. Το σπίτι ήταν μεγαλόπρεπο, με έπιπλα και φωτιστικά απο την Ευρώπη , πάντα περιποιημένο και φιλόξενο για όλο τον κόσμο.

Ο Θεμιστοκλής Μοάτσος ήταν ένας ευπατρίδης και ευεργέτης που διέθεσε τη ζωή του στην επιστήμη του και στους Ρεθεμνιώτες. Ο γιατρός ασχολήθηκε με τα κοινά. Ήταν πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, διετέλεσε βουλευτής , διάβαζε πολύ ιστορία και αστρονομία . Γιάτρευε τον κόσμο χωρίς λεφτά. Έφτιαξε το απολυμαντήριο, στον δρόμο που τώρα έχει το όνομα του και έσωσε το Ρέθυμνο απο την μάστιγα της φυματίωσης. Έφυγε το 1952, αφήνοντας κληρονομιά στον Δημήτρη αυτό το σπίτι και την μεγάλη αγάπη της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας.

Ο Δημήτριος Μοάτσος ήταν δικηγόρος αρχικά στο Ρέθυμνο και μετά στην Αθήνα. Έγινε νομάρχης Λάρισας και βουλευτής Ρεθύμνου καθώς και υπουργός Εσωτερικών. Ζούσε τον περισσότερο καιρό στην Αθήνα αλλά όταν ερχόταν στο Ρέθυμνο,στο σπίτι γινόταν μεγάλη γιορτή! Το δικηγορικό του γραφείο βρισκόταν στο ισόγειο και επικοινωνούσε με το σπίτι με μια εσωτερική σκάλα. Όλες οι πνευματικές και πολιτικές προσωπικότητες της εποχής , που επισκέπτονταν το Ρέθυμνο, περνούσαν απο αυτό το σπίτι.

Τελικά ο Δημήτριος Μοάτσος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα και το 1979, το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Θωμαδάκη. Τα τελευταία χρόνια , το κτίριο ανακαινίστηκε με σεβασμό στην ιστορία του και στόχο να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.Το 2009 λειτούργησε για πρωτη φορά σαν ξενοδοχείο με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας!

Casa Moazzo Suites & Apartments

ρεθυμνο ξενοδοχειο - Casa Moazzo Suites & Apartments Rethymno

Φιλοξενία

Όλους τους επισκέπτες του Casa Moazzo Suites & Apartments του αντιμετωπίζουμε ως μέλη της οικογένειάς μας που επιστρέφουν στο σπίτι μετά από πολύ καιρό, γι’ αυτό και η περιποίησή τους με τον καλύτερο τρόπο είναι κύριο μέλημά μας.

ρεθυμνο ξενοδοχειο - Casa Moazzo Suites & Apartments Rethymno

Παροχές

Προτεραιότητά μας στο Casa Moazzo Suites & Apartments είναι, μέσα από τις υπηρεσίες μας να αισθανθείτε αυθεντική ελληνική φιλοξενία, και η διαμονή σας να είναι μία ξεχωριστή εμπειρία.

ρεθυμνο ξενοδοχειο - Casa Moazzo Suites & Apartments Rethymno

Προσωπικό

Το προσωπικό του Casa Moazzo Suites & Apartments είναι άρτια εξειδικευμένο ώστε να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες των επισκεπτών μας.

ρεθυμνο ξενοδοχειο - Casa Moazzo Suites & Apartments Rethymno

Τοποθεσία

Επιλέξαμε προσεκτικά την τοποθεσία του Casa Moazzo Suites & Apartments, έτσι ώστε να υπάρχει ηρεμία, κάτι που αποζητούν όλοι οι επισκέπτες μας, αλλά να βρίσκεστε επίσης κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το ενετικό λιμάνι ή η παραλία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο